• 4/15/2019

    MEKANİK OTOPARK NEDİR

    Mekanik otopark geleneksel otopark sistemlerinin çeşitli makine ve sistemler ile modernize edilmiş halidir.  h i d r o l i k l i f t . c o m . t r Mekanik otoparklarda park edilmek istenilen araç belirli bir mekanizmaya yüklenerek ardından yeni bir aracın park etmesi sağlanır.  h i d r o l i k l i f t . c o m . t r  Bu şekilde yer tasarrufu sağlayan sistemlere mekanik otopark sistemleri denir.  h i d r o l i k l i f t . c o m . t r  Powerlift mekanik otopark liftleri tek arabalık yere iki arabanın parketmesini sağlamaktadır.  h i d r o l i k l i f t . c o m . t r  Dikey otopark olarak da bilinen bu otopark çeşidinin teknik ismi PARK AMAÇLI ARAÇ İSTİFLEMESİ'dir. Sistem hidromekaniktir. h i d r o l i k l i f t . c o m . t r  Yani mekanik takribat hidrolik sistemler ile donatılmıştır. Yarı otomatik otopark olarak da bilinir. Yarı otomatik olarak adlandırılmasının sebebi h i d r o l i k l i f t . c o m . t r  üstte istiflenen aracın alttaki aracın hareketine bağımlı olmasıdır. Araçların birbirinden bağımsız park etmemeleri sebebi ile yarı otomatik olarak geçer. Mekanik otoparklarda bağımsız tiplerde genellikle kuyuya ihtiyaç duyulur.

    MEKANİK OTOPARK YAPIMI

    Powerlift mekanik otopark liftleri tasarımdan üretime, üretimden montaja, montajdan servise, servisten yedek parça teminine kadar her aşamasında ŞAHLAN HİDROLİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. firması tarafından zor şartlar altında uzun yıllar çalışacak şekilde geliştirilmektedir. Modüler olarak yanyana eklenebilen mekanik otopark liftlerimizin kurulumu tüm Türkiye'de tarafımıza aittir. İstenir ise montaja hazır şekilde gönderilebilir.

    MEKANİK OTOPARK STANDARTLARI

    Mekanik otopark liftlerinde temel olarak iki çeşit vardır. Daha detaylı bilgi için lütfen ürün sayfasını ziyaret ediniz.

  • 12/29/2018

    POWERLIFT SEYYAR RAMPA

    Seyyar rampa, forklift gibi taşıyıcı ve istif makinelerinin araç içine girebilmesini sağlayan pratik, fonksiyonel ve basit kullanımlı ürünlerdir. Endüstriyel tesisler, fabrikalar, limanlar, havalaanları vb. ortamlarda herhangi bir yerdeki yükün hızlı ve kolay şekilde yüklenmesini sağlamaya yardımcı olur.

    Powerlift seyyar rampa tekerlekleri sayesinde mobildir; tasarımı sayesinde yükleme sahasında herhangi bir yere kolayca nakledilebilir. Kullanılmadığında her hangi bir yere park edilebilir. Katlanır mekanizması sayesinde  olabildiğince az yer kaplayacak şekilde tasarlanmıştır. Powerlift yükleme rampaları manuel kontrollü hidrolik kaldırma tertibatlı olarak üretilmektedir. İstenir ise elektrik kontrollü üretilebilir. Yük taşıma kapasiteleri ortalama 10 tondur, müşteri taleplerine göre daha yüksek taşıma kapasitelerinde de imal edilebilmektedir.

    Yüklemenin yapılacağı araç (kamyon, tır vb.) yüksekliğine ulaşmayı sağlayan hassas ayar yapılabilen iki adet hidrolik silindir 1,2 ila 1,65 metre yüksekliğine kadar platformun yükleme ağzını yükseltmektedir. Manuel hidrolik el pompası veya kontrol panosundan kontrol edilen seyyar rampa üst kalite hidrolik ekipmanlar ile donatılmıştır. Zincir, kaymaz çelik yüzey, korkuluk gibi mekaniksel güvenlik önlemlerinin yanısıra hidrolik sistemde de bir dizi güvenlik önlemi Powerlift standartlarında uygulanmıştır.

    TOPLAM UZUNLUK 11 m.
    DIŞTAN DIŞA GENİŞLİK 2 m.
    İÇTEN İÇE GENİŞLİK 1,90 m.
    KAPAK GENİŞLİĞİ 400 mm.
    AYARLANABİLİR YÜKSEKLİK 1,2 ~ 1,7 m.
    EĞİMLİ YÜZEY UZUNLUĞU 8,2 m.
    DÜZ YÜZEY UZUNLUĞU 2,8 m.
    KORKULUK YÜKSEKLİĞİ 250 mm.
    TEKERLEK ÇAPI 600 mm.
    STANDART TİP KAPASİTE 10 TON
    STANDART TİP ÇALIŞMA Manuel
    STANDART TİP HAREKET Forkliftle taşınma
    AĞIRLIK ~3200 kg.

  • 12/17/2018

    TANDEM MAKASLI HİDROLİK YÜK ASANSÖRLERİ

    Tandem makaslı hidrolik yük asansörleri uzun platform ölçüleri, ağır yükler ve kısa strok kaldırma mesafeleri ve özel uygulamalar söz konusu olduğunda uygulanabilirliği olan platform tipleridir. Bu tanıma en çok uyan genellikle ağır araç; kamyon kaldırma asansörü,tren kaldırma asansörü gibi uygulamalardır.

    Powerlift tandem makaslı yük asansörleri, tek makaslı hidrolik yük asansörlerine göre daha uzun platform imkanı sunmaktadır. Aslında tandem makaslı yük asansörleri birbiri ardına yerleştirilmiş tek makaslı hidrolik yük asansörü mekanizmasından ibarettir. Bununla birlikte özellikle araç bakım ihtiyaçlarında özel tipleri geliştirilerek çok makaslı tandem şeklinde de kullanılabilmektedir.

    Powerlift tandem makaslı hidrolik yük asansörlerinin genel özellikleri şu şekildedir:

    • Özel materyaller için geniş platform
    • Ağır hizmet tasarım
    • EN1570 normlarında and ANSI/ASME güvenlik standardında
    • Platform korkuluk ve çeşitli güvenlik donanımlarına sahiptir
    • Düşük gerilimli (24V) kontrol kumandası
    • Emniyet valfleri ile donatılmış dahili güç ünitesi
    • Hortum patlama ve emniyet valfleri ile donatılmış ağır hizmet hidrolik silindirler
    • Enerji kesintisi ve basınç kaybında manuel iniş
    • Kendi kendini yağlama
    • Kompe çelik konstrüksiyon
    • İnerken enerji sarfetmez, iniş hızı deneyimli kullanıcı tarafından kontrol edilebilir, değiştirilebilir.
    • 220 veya 380 VAC'de çalışabilme
    • Manuel kontrol veya elektrik panosu ile uzaktan kontrol imkanı, PLC otomasyon sistemlerine uyarlanabilme
    • Aşırı yüklemeye karşı hidrolik emniyet valfleri
    • Hidrolik kaçaklarda veya hortum patlamasında yükün düşmesine karşı hortum patlama valfleri
    • Döner aksamda kendinden yağlamalı rulmanlı yataklar.
    • Özel Powerlift sessiz güç ünitesi

     

    Nasıl sipariş verebilirim?

    Uzun bir platforma sahip bir yük asansörüne ihtiyacınız varsa, otobüs - kamyon hatta tren gibi ağır araçların bakımını yapmanız için bir asansör arıyorsanız, veya herhangi bir aracın bakımı için özel bir platform arıyorsanız Powerlift tandem makaslı yük asansörü sizin için uygun olabilir. Uygulama yapılmasını düşündüğünüz yerin resimlerini ve mümkünse teknik çizimini (ölçülerini) bize e-posta veya Whatsapp yolu ile ilettiğiniz taktirde kısa sürede tahmini bir fiyat verebiliriz. Tahmini fiyat çalışmamız bağlayıcı değildir ve yalnızca bilgi vermek amaçlıdır. Eğer detaylı teklif ve proforma fatura istiyorsanız uygulama yerinde keşif yapmamız gerekmektedir. Yerinde keşiflerimizi Denizli şehir merkezinde ücretsiz, Türkiye çapında ise makul bir tarife üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Yerinde keşiften sonra verilecek olan nihai detaylı fiyat teklifimiz onaylandığıonda ödeme ve teslimat şartlarına bağlı olarak imalat derhal başlamaktadır. Powerlift aksi belirtilmedikçe fiyat tekliflerini montaj dahil olmak üzere vermektedir.

    Yurtdışı siparişlerinde talebin geldiği ülkeye bağlı olarak özel bir sipariş alma ve uygulama prosedürü mevcuttur.

    Tek makaslı hidrolik yük asansörü varken neden tandem tip makaslı platformu tercih edeyim?

    Yukarıda da aktarıldığı üzere tandem makaslı platform esasen tek makaslı platformun ikiz formundan ibarettir. Eğer kaldırma stroğu fazla değilse, bununla birlikte ihtiyaç olan platform uzunluğu büyük ise tandem tip hidrolik makaslı platform size ihtiyaç duyduğunuz tonajların geniş alanda kaldırılmasını sağlayacaktır. Tandem makaslı platformların bir diğer üstünlüğü de esnek tasarım kabiliyetleri olmasıdır. İster yan yana, ister arka arkaya, ister arada boşluk bırakarak tandem haline getirilecek her tipten hidrolik makaslı platform; kullanım amacına hizmet edecek apayrı asansörlere dönüşmektedir. Örneğin: Araç servislerinde bakım yapmayı ve operatörün aracın altına müdahale etmesini sağlayan makaslı platformlar tandem platformlara örnektir.

     

    DİĞER YÜK ASANSÖRÜ ÇEŞİTLERİNİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

  • 12/17/2018

    ÇOK MAKASLI HİDROLİK YÜK ASANSÖRLERİ

    Çok makaslı hidrolik yük asansörleri görece küçük platform ölçüleri, görece hafif yükler, yüksek strok kaldırma mesafeleri ve özel uygulamalar söz konusu olduğunda uygulanabilirliği olan platform tipleridir. Bu tanıma en çok uyan uygulamalar genellikle palet yükselticiler, çalışma platformları, personel yükselticilerdir.

    Powerlift makaslı yük asansörleri standart ölçüleri olsa da genellikle binaya ve müşteri talebine özel olarak üretilmektedir.

    Powerlift makaslı hidrolik yük asansörlerinin genel özellikleri şu şekildedir:

    • Çelik Konstrüksiyon
    • Kendi kendini yağlayan yağlanabilir yataklar.
    • İnerken enerji sarfetmez, iniş hızı deneyimli kullanıcı tarafından kontrol edilebilir, değiştirilebilir.
    • 220 veya 380 VAC'de çalışabilme
    • Manuel kontrol veya elektrik panosu ile uzaktan kontrol imkanı, PLC otomasyon sistemlerine uyarlanabilme
    • Aşırı yüklemeye karşı hidrolik emniyet valfleri
    • Hidrolik kaçaklarda veya hortum patlamasında yükün düşmesine karşı hortum patlama valfleri
    • Döner aksamda kendinden yağlamalı rulmanlı yataklar.
    • Özel Powerlift sessiz güç ünitesi

    Powerlift çok makaslı yük asansörleri büyük oranda özel sipariş olsa da şu şekilde standardize edilmiş modelleri mevcuttur (tablo bilgi vermesi amaçlıdır) :

    MODEL YÜK PLATFORM KALDIRMA YÜKSEKLİĞİ KAPALI YÜKSEKLİK GÜÇ
    POWERLIFT.MP.Ç.24 3 TON 2.0*2.0 m 2.4 m 660 mm 4KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.38 1.5 TON 2.2*2.0 m 3.8 m 700 mm 4KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.43 1 TON 2.0*1.8 m 4.3 m 800 mm 4KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.45 1 TON 2.1*1.5 m 4.5 m 800 mm 3KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.50 2 TON 2.1*1.2 m 5.0 m 870 mm 4KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.60.A 1 TON 1.9*1.1 m 6.0 m 1100 mm 3KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.60.B 2 TON 2.0*1.3 m 6.0 m 1200 mm 4KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.60.C 2 TON 2.0*2.0 m 6.0 m 1030 mm 4KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.65.A 5 TON 2.2*1.6 m 6.5 m 1280 mm 5.5KW/380V
    POWERLIFT.MP.Ç.65.B 3 TON 2.2*1.9 m 6.5 m 1520 mm 5.5KW/380V

     

    Nasıl sipariş verebilirim?

    Yukarıdaki tabloda belirtilen yük aralığında ve strok değerlerinde bir yükleme ihtiyacınız varsa Powerlift çok makaslı yük asansörü sizin için uygun olabilir. Uygulama yapılmasını düşündüğünüz yerin resimlerini ve mümkünse teknik çizimini (ölçülerini) bize e-posta veya Whatsapp yolu ile ilettiğiniz taktirde kısa sürede tahmini bir fiyat verebiliriz. Tahmini fiyat çalışmamız bağlayıcı değildir ve yalnızca bilgi vermek amaçlıdır. Eğer detaylı teklif ve proforma fatura istiyorsanız uygulama yerinde keşif yapmamız gerekmektedir. Yerinde keşiflerimizi Denizli şehir merkezinde ücretsiz, Türkiye çapında ise makul bir tarife üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Yerinde keşiften sonra verilecek olan nihai detaylı fiyat teklifimiz onaylandığıonda ödeme ve teslimat şartlarına bağlı olarak imalat derhal başlamaktadır. Powerlift aksi belirtilmedikçe fiyat tekliflerini montaj dahil olmak üzere vermektedir.

    Yurtdışı siparişlerinde talebin geldiği ülkeye bağlı olarak özel bir sipariş alma ve uygulama prosedürü mevcuttur.

    L kargas tip hidrolik yük asansörü varken neden makaslı platformu tercih edeyim?

    Çok makaslı hidrolik yük asansörleri ile L kargas yük asansörlerini karşılaştırdığımızda L kargas daha mantıklı gibi gelebilir. Zaten bu sebeple yüksek stroklar ve görece düşük yüklerde genellikle L kargas asansörler uygulanmaktadır. Ne var ki L Kargas yapısı gereği tüm stroğu hacim olarak işgal etmektedir. Makaslı platform ise platform yükselmediği sürece bir kuyuda; genellikle yer seviyesi ile sıfırlanacak şekilde hiç bir alan işgal etmez; yalnızca kullanılacağı zaman ortaya çıkar. Ayrıca L kargas asansörlerde mekanik tertibat platformun en az bir yüzeyini işgal etmektedir. Bu da makaslı platformların aksine L kargasların daha az kullanışlı olmasına sebebiyet verebilir. Özet olarak denilebilir ki; çok makaslı hidrolik yük asansörleri L kargas tipinin uygulanmak istenmediği durumlarda kullanılmaktadır.

    DİĞER YÜK ASANSÖRÜ ÇEŞİTLERİNİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

  • 12/15/2018

    TEK MAKASLI HİDROLİK YÜK ASANSÖRÜ

    Tek makaslı hidrolik yük asansörleri geniş platform ölçüleri, ağır yükler veya düşük-orta strok kaldırma mesafesi söz konusu olduğunda ilk akla gelen tasarımlardır. Bu tanıma en çok uyan uygulamalar genellikle araç otoparklarında araçların indirilip çıkarılmasıdır. Bununla birlikte endüstriyel amaçlı sınırsız sayıda talebi de karşılayabilmektedir.

    Powerlift makaslı yük asansörleri binaya ve müşteri talebine özel olarak üretilmektedir. Piyasada Çin'den ithal edilen pek çok kalitesiz hazır ürünün aksine Powerlift platform genişliği ve kuyu derinliği el verdiği ölçüde en yüksek strokları elde etmeyi amaçlamaktadır.

    Powerlift makaslı hidrolik yük asansörlerinin genel özellikleri şu şekildedir:

    • Çelik Konstrüksiyon
    • Kendi kendini yağlayan yağlanabilir yataklar.
    • İnerken enerji sarfetmez, iniş hızı deneyimli kullanıcı tarafından kontrol edilebilir, değiştirilebilir.
    • 220 veya 380 VAC'de çalışabilme
    • Manuel kontrol veya elektrik panosu ile uzaktan kontrol imkanı, PLC otomasyon sistemlerine uyarlanabilme
    • Aşırı yüklemeye karşı hidrolik emniyet valfleri
    • Hidrolik kaçaklarda veya hortum patlamasında yükün düşmesine karşı hortum patlama valfleri
    • Döner aksamda kendinden yağlamalı rulmanlı yataklar.
    • Özel Powerlift sessiz güç ünitesi

    Nasıl sipariş verebilirim?

    Bir araç asansörüne veya benzer bir yük asansörüne ihtiyacınız varsa Powerlift tek makaslı yük asansörü sizin için uygun olabilir. Uygulama yapılmasını düşündüğünüz yerin resimlerini ve mümkünse teknik çizimini (ölçülerini) bize e-posta veya Whatsapp yolu ile ilettiğiniz taktirde kısa sürede tahmini bir fiyat verebiliriz. Tahmini fiyat çalışmamız bağlayıcı değildir ve yalnızca bilgi vermek amaçlıdır. Eğer detaylı teklif ve proforma fatura istiyorsanız uygulama yerinde keşif yapmamız gerekmektedir. Yerinde keşiflerimizi Denizli şehir merkezinde ücretsiz, Türkiye çapında ise makul bir tarife üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Yerinde keşiften sonra verilecek olan nihai detaylı fiyat teklifimiz onaylandığıonda ödeme ve teslimat şartlarına bağlı olarak imalat derhal başlamaktadır. Powerlift aksi belirtilmedikçe fiyat tekliflerini montaj dahil olmak üzere vermektedir.

    Yurtdışı siparişlerinde talebin geldiği ülkeye bağlı olarak özel bir sipariş alma ve uygulama prosedürü mevcuttur.

    DİĞER YÜK ASANSÖRÜ ÇEŞİTLERİNİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

  • 12/15/2018

    DÖRT TARAFLI L KARGAS HİDROLİK YÜK ASANSÖRÜ

    10 ton kaldırma kapasitesi, 18 metre yükselme kapasiteye kadar imal edilen Powerlift dört taraflı L kargas hidrolik yük asansörleri ağır yük taşımacılığında kullanılan en ağır hizmet çözümlerimizden biridir.

  • 12/15/2018

    İKİ TARAFLI L KARGAS HİDROLİK YÜK ASANSÖRÜ

    6 ton kaldırma kapasitesi, 18 metre yükselme kapasiteye kadar imal edilen Powerlift çift taraflı L kargas hidrolik yük asansörleri ağır yük taşımacılığında kullanılan en standart çözümlerimizden biridir.

  • 12/14/2018

    TEK TARAFLI L KARGAS HİDROLİK YÜK ASANSÖRÜ

    1,5 ton kaldırma kapasitesi, 18 metre yükselme kapasiteye kadar imal edilen Powerlift tek taraflı L kargas hidrolik yük asansörleri yük taşımacılığında kullanılan en standart çözümlerimizden biridir.

  • 12/10/2018

    hidroliklift.com.tr SAYFAMIZ SİZLERLE

    Sizler yavaş yavaş bu yeni tasarıma alışıyorken detaylara ve merak edilenlere bu yazıda yer vermek istiyoruz. Günümüzde modern iletişimin en önemli bileşenlerinden birisi olan web siteleri, yaşayan ve devamlı gelişen sistemlerdir. Uzun süredir yayında olan web sitemizi, değişen ihtiyaçlar doğrultusunda yeniledik.

Hidrolik Lift - Powerlift - Şahlan Makaslı Platform - Personel yükseltici - Hidrolik Asansör - Lift - İstif Makinesi - Yük Asansörü - Yükleme Rampası - Mekanik Otopark